לשון הרע

שאלה:

שלום כבוד הרב.
שמעתי שמי שמדבר לשון הרע ו/או מלבין מישהו ברבים. אז המדבר לשון הרע- לוקח את כל העוונות של מי שדיבר עליו, והוא לוקח את כל הזכויות שלו.
נשמע מפחיד מאוד.
האם זה כך? יכול חלילה להיווצר מצב נגיד, שיש צדיקים שכל החיים ילמדו תורה, יעשו מעשים טובים, ובפעם או פעמיים או שלוש פעמים שידברו לשון הרע- והם יפסידו הכל?

תשובה:

אינני יודע להבין את הרעיון לעומקו, שהרי שכר העולם הבא אינו איזה תשלום כספי שאדם מקבל עבור חפץ, אלא מצב רוחני מסויים שאדם בנה ויצר לעצמו, ומי שאינו שייך בזה אינו שייך, כנראה מדובר על בחינה מסויימת ובכלל כל נושא שכר ועונש וחיי העולם הבא אינו נושא שקל לנו לדבר בו היות והוא מאוד מרומם מאיתנו. בכל מקרה בענין זה מועילה תשובה, ומי שחוזר בתשובה על חטאו מצוותיו חוזרות אליו, כפי שביארנו כאן.