פרוכת בארון הקודש – חובה?

שאלה:

בס"ד
שבוע טוב לרבנים שליט"א
יש לנו ארון קודש כ-2.5 מטר רוחב שבחזית יש 4 דלתות 2 נפתחות לצד ימין ו-2 לשמאל כשפותחים דלת ודוחפים ימינה או שמאלה אז הדלת שלידה נגררת איתה ימינה/שמאלה
בשביל להוציא ספר תורה מההיכל מספיק ששתי המרכזיות יפתחו אלא מה הצמודות נפתחות גם תוך כדי ההזה ימינה/שמאלה
השאלה היא כזו ידוע שפרוכת זה מנהג ואין לשנות מהמנהג ואנו רוצים לשים פרוכת השאלה היא אם יש מידה למינימום פרוכת?במידה ואני רוצה שתכסה רק את שתי הדדלתות המרכזיות יש בעיה עם זה ?לא ראינו מישהו שמדבר בנושא?אשמח לתשובה מדוייקת ומפורטת ואם יש מקור
תודה רבה

תשובה:

לכאורה אם אלו הדלתות העיקריות זה בסדר, אינני יודע שיעור לפרוכת, ובלאו הכי מדובר במנהג בעלמא ולא חיוב גמור, וידי מנהג מן הסתם ודאי יוצאים באופן זה.

מקורות:

בשערי תשובה סי' קנד סק"ה הובא בשם המחזיק ברכה בשם זרע אמת ח"א סי' כו שחובה לשים פרוכת גם אם ארון הקודש עצמו יפה יותר, על שם הכתוב והבדילה הפרוכת לכם בין הקודש ובין קודש הקודשים, יש מקומות שסמכו על כך שהם עושים פרוכת פנימית, אבל בשו"ת יחוה דעת ח"ו סי' ט דחה אפשרות זו וקבע שעדיין זה שינוי ממנהגם של ישראל.