ספר ימים ולא שבועות בספירת העומר

שאלה:

שלום וברכה,

אם ספרתי ספירת העומר (בזמנה) ואמרתי: "היום שבעה ימים לעומר" בלבד (ללא ההמשך – "… שהם שבוע אחד לעומר"), האם יצאתי ידי חובה בספירה?

נ.ב: כמובן שהדבר נעשה בשוגג, כיוון שכך היה כתוב במחזור של פסח, ממנו קראתי. וכמובן שברכתי עם שם ומלכות וכל נוסח הברכה המלא..

תשובה:

במשנה ברורה בסי' תפט ס"ק ז כתב שיש מחלוקת בענין זה, במי שספר הימים לבד ולא השבועות או יצא ידי חובה, ולכן חוזר וסופר ללא ברכה.

אם לא עשית זאת אתמול, תעשה זאת עכשיו. ובכל מקרה אתה יכול בלילה הבא להמשיך ולספור עם ברכה.

קיץ טוב ובריא.