עבודה – מוזיקה

שאלה:

אני זמר יוצר, והבנתי שהזמן הכי מציאותי לעבוד על קליפים ושירים זה בימי ספירת העומר.
האם מותר לי לצלם קליפ בימי ספירת העומר (ילווה במוזיקה),
והאם מותר לי להסתפר (או לפחות לעשות סידור זקן) לקליפ?
השאלה היא,
כי, אי"ה, אני מתכנן להתפרנס פה מכל העסק.

כמו כן, הייתי שמח לדעת, האם מותר לי לעבוד על שירים חדשים באולפן ההקלטות (דבר המצריך, כמובן, את השמעת השיר שוב ושוב)?

תשובה:

בעיני אין טעם להתיר זאת. אתה לא מדבר על פרנסה סדירה ועל משהו רווחי שעליו אתה מבסס את עצמך, אלא על חלום מסויים להקליט וכו' ואולי יצא מזה משהו לפרנסה, באופן כזה לשבת כל ספירת העומר עם מוזיקה וכו', נראה לי לא נכון. בשלב זה נראה לי נכון יותר למצוא לכל זה זמנים אחרים.

בהצלחה רבה מאוד. יתן ה' שתצליח בכל מעשה ידיך.