חתונה בל"ג בעומר

שאלה:

זוג אשכנזי מבקש להתחתן בל"ג בעומר. השנה יום ראשון. האם החופה צריכה להיות לפני השקיעה ? האם כל החופה ? אם לא איזה חלק כן איזה חלק לא. האם יש בעיה הסעודה ובריקודים וכו' שייערכו כמובן לאחר השקיעה

תשובה:

שלום וברכה

החופה צריכה להיות לפני השקיעה וכך הסעודה והריקודים יכולים להיות גם אחר כך.

מקורות:

מנהג האשכנזים, בארץ ישראל, שאין עושים חתונה מפסח ועד ר”ח סיון, ואולם ביום לג בעומר עצמו עושים חתונה, אבל רק בליל ויום ל"ג בעומר ולא בליל ל"ד בעומר, ומנהג הספרדים לעומת זאת שאין עושים חתונה אלא מיום ל"ד בעומר בבוקר ואילך (ורק בשעת הדחק מקילים לעשות גם בליל ל"ד וכמבואר בחזון עובדיה (פסח, הל’ ספירת העומר סעיף ל’ ואילך), וראה שם שכתב שהדבר תלוי בחתן ולא בכלה, שאם החתן ספרדי והכלה אשכנזיה אין לעשות החתונה אלא ביום ל"ד בעומר, וכשהחתן אשכנזי אין לעשות החתונה אלא ביום ל"ג בעומר.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הלוואי שרבני האתר יצעקו בקול גדול אחר האסונות הנוראים… שנא להפסיק לציין את ההילולא בשעות מוצש דבר שכרוך בים חילולי שבת ומעשי שבת. ושכל הרבנים יורו למשטרה לפתוח את המתחם רק לנץ והלאה