תפילין

שאלה:

בס״ד
שלום רב לאחרונה אני משתדל להקפיד יותר שהגוף שלי יהיה נקי מצואה לפני שאני מתפלל ומניח תפילין הבעיה שליי שיש לי מחשבות טורדניות בנושא ולא נראה לי קשור למחשבות אבל כל פעם שאני מנגב עדיין נשאר בנייר צואה ואפילו שאני מנגב מלא וכבר יותר גם דם לפעמים ובגלל זה אני לא מניח תפילין כבר תקופה שפעם הייתי מניח כל יום ואני לא יודע מה לעשות

תשובה:

זו עצת יצר הרע, לעשות לך כאלו מחשבות שגויות כדי לבטל ממך מצוה יקרה וחשובה זו של תפילין!

שים לב, גם אם יש בפנים ליכלוך, כל עוד הוא לא נראה בחוץ, הכל בסדר ואתה יכול להתפלל ולהניח תפילין!

נדיר מאוד אצל אדם בריא שיהיה לו שם ליכלוך שנראה בחוץ. מה שאתה מקנח בעומק ומוציא משהו אינו פוסל אותך מהנחת תפילין.

תפסיק לפצוע את העצמך ולעולם אל תמנע מהנחת התפילין, שזו מצוה יקרה וחשובה עד מאוד.

בשורות טובות.