הידוק קשר הציצית באופן המכווץ את הבד והריבוע של הכנף

שאלה:

בשעה טובה ומוצלחת קניתי פתילים חדשים והחלטתי לקושרם בעצמי לטלית.
כפי שראיתי והתרשמתי בעבר , כיווצתי את המרחק של הג אצבעות בין הקשר עליון לחור — וקראתי שהחזו"א הקפיד על כך ע"מ לקיים הלכה של נוטף על הקרן.
שתי שאלות :
א) אני מבין שבעצם הכיווץ (שיוצר לולאה יותר קטנה מפתילים ועד לקרן הכנף) — אין חשש משום תליית הציצית במקום נמוך מג אצבעות משום שאנו מחשיבים את הכנף כאילו הייתה פרוסה ? תקנו אותי אם אני טועה

ב) בשתיים מארבע הכנפות עשיתי קיפול קטן של הכנף /קרן — שמוחזק ע"י הקשר והלולאות.
האם זה באיזו שהיא צורה פוסל את הקשירה (שוב, גם את זה ראיתי — אבל אני תוהה שמא הגעתי למסקנה לא נכונה והכנף צריכה להיות ממש מרובעת , כי זה עיקם את הקו הישר של הריבוע או שמא הקיפול הזה של הריבוע חציצה (?) בין הפתילים לטלית ).

מודה לכם מאוד מראש , אודה לכם למראה מקום.

דניאל

תשובה:

שלום וברכה

צדקת בדבריך ואין בכך חשש להלכה, כמבואר במשנה ברורה בסימן יא ס"ק מא. אמנם בנשמת אדם כלל יא ס"ק ג דן להחמיר בזה, אולם באחרונים דחו דבריו, ראה אשל אברהם שם ומהרש"ם ח"ג סי' רעג, וכן הובא בלקט יושר שמנהגו של התרומת הדשן היה להדק את הקשר אף שכך מתכווץ הבגד ונוצר כפל, וכן מובא בדינים והנהגות לחזון איש.

שבת שלום ותזכה למצוות.

הצטרף לדיון

תגובה 1