הנחת תפילין בבית

שאלה:

המעלה של כניסה לבית כנסת עם תפילין שאתה מתעטר בהם בבית זהה למעלה שאתה מתעטר בהם במבואה של הבית כנסת?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש מעלה על פי סוד לצאת מהבית עם תפילין.

יש נדון ידוע מה עדיף, להיות מעשרה ראשונים בית הכנסת או לבוא מעוטר בתפילין מהבית, ראה שו"ת איש מצליח ח"א או"ח סי' טו שהאריך בכל המעלות האלו, ומה עדיף על מה כשלא ניתן לקיים את שניהם. והביא בשם האר"י ז"ל שהמעלה ללכת לבית הכנסת מעוטר בתפילין עדיפה גם על מעלת עשרה ראשונים (וראה עוד בכף החיים סי' כה ס"ק יח).

הצטרף לדיון

תגובה 1