ציצית שיש לה יותר מארבע כנפות

שאלה:

שלום
חתכתי את החיבורים של גופיית ציצית ונהיה בגד עם 6 כנפותומתוכן 4 עם ציצית האם אפשר לעגל את 2 הכנפות כדי שיישארו רק ה4 הכנפות מצוייצות או יש בעיה של תעשה ולא מן העשוי ?
בברכה
עמנואל

תשובה:

בגד שלו שש כנפות גם כן מטילים ציצית רק בארבע מהן, ובאותן המרוחקות יותר לכתחילה, ובדיעבד כשר גם כאשר הן לא המרוחקות יותר, ולכן אין כאן תעשה ולא מן העשוי ומן הדין גם לא צריך לעגל אבל לכתחילה אין לעשות כזה בגד כיון שיש שפוטרים אותו מציצית [ולדבריהם גם יש בזה תעשה ולא מן העשוי כשמעגלים אלא שאין העיקר כדבריהם].

מקורות:

משנה ברורה סי' י בסעיף א'.