מקום הטיית תש"י לגוף

שאלה:

כתב בשו"ע:
ויטה התפלה מעט לצד הגוף בענין שכשיכוף זרועו למטה יהיו כנגד לבו.

שכשיכוף זרועו למטה – הכוונה אם עומד עם ידיים לצידי הגוף?
גם בזה יתכנו כמה מצבים , האם מכוון את היד לכיוון הגוף או לא.
אם שם באמצע השריר ,"לכיוון מעלה" האם יוצא יד"ח?
קורה לי שכשאני מטה קצת, כל הקשר נהיה רפוי, מה העצה? מותר ללפף עוד ליפוף על הבית?
איפה אפשר לראות ציורים של הנושא, שנבדקו ע"י מורי הוראה?

תשובה:

כאשר אתה פושט את היד לפנים כאדם המקבל דבר מה לתוך ידו ומניח ממש על המקום התפוח באמצעו, ומהדק טוב וכו, באופן טבעי כשתחזיר את היד לתנוחתה הטבעית התפילין יהיו נוטים כנגד הלב.