תפילין ש"ר שנשמטו מהיד לשולחן

שאלה:

השלום והברכה לכבוד תורתו הגאון המשיב,

עסקתי בטיפול ברצועות התפילין, ואחר שסיימתי הנחתי אותם בברכה.

בהורדת התפילין של ראש ניצבתי מעומד מעל השולחן גובהו כ-75 סנטימרים מהרצפה, והתפילין נשמטו מידי מגובה של בין 5-10 סנטימטרים לשולחן. התפילין של ראש היו ללא הכיסוי. עד כאן התיאור כדי לברר עם כבודו לגבי חובת תענית.

השאלה הנוספת, התפילין לפני שנחתו על השולחן שולחן על חפץ פלסטיק קשיח שהיה על השולחן, הנחיתה הותירה פס משוקע/מוטבע בעומק של לא יותר משליש המילימטר ואורך של כסנטימר בחזית התיתורא, עובי הפס כמילימטר. כמוכן השיקוע נותר שחור ושום אחר לא נפצע ובפרט שהקציצה לא נפגעה.
האם כבודו ממליץ לשלוח לתיקון/בדיקה?

תודה רבה לתורתכם

תשובה:

כיון שנפלו על השולחן ולא על הריצפה אין חיוב תענית אבל יש לתת משהו לצדקה.

לגבי החריץ, אני מאמין שזה בסדר, אבל תראה לאיזה אברך תלמיד חכם שיבדוק שאין בזה כחגירת ציפורן, כלומר שכאשר אתה מעביר בעדינות את הציפורן היא נתקעת בחריץ מעט וזה לא מרגיש חלק, שאז יש לתקן.

הצטרף לדיון

תגובה 1