נישואין בר"ח אייר

שאלה:

שלום רב
האם מותר להתחתן השנה בראש חודש אייר (אור ל א' אייר 8/5) אני אשכנזי
אני מכיר שעל פי ההלכה מותר במקום צורך והשנה בעקבות המלחמה אני מאוד חושש לדחות את החתונה לתאריך מאוחר יותר (אני חייל קרבי במילואים ואני חושש שיקראו לי למלחמה) בנוסף אני חושש מהקשיים הכרוכים באירוסין לזמן ארוך
ראש חודש אייר הוא התאריך המוקדם ביותר בו נוכל לעשות חתונה מכובדת (כחודש וחצי אחרי האירוסין)
האם ראוי להתחתן בתאריך זה?
תודה מראש

תשובה:

מנהג ארץ ישראל שלא להנשא מפסח ועד ל"ג בעומר, אינני רואה טעם לשנות זאת השנה, גם במידה ויבקשו לקרוא לך למילואים אני משוכנע בלי ספק שאם יהיה לך תאריך לחתונה הצבא יאפשר לך לקיימה, ולא ידרשו ממך לדחות אותה.

בשורות טובות והרבה מזל טוב!