חתונה ותספורת וחגיגת מקווה וחינה בספירת העומר

שאלה:

שלום רציתי לדעת אם אני ובן זוגי ספרדים ואנחנו בעזרת ה׳ נתחתן ב27/5 י״ט באייר יום לאחר ל״ג בעומר נאמר כי ניתן להתחתן אך כן רציתי לדעת לגבי תספורת האם מותר לחתן להסתפר ? בגלל יום חתונתו או שאין הקלה כלשהי ?
לגבי מסיבת מקווה חינה בגלל שהחתונה יוצאת יום שני ה27/5 ויום ראשון הוא ערב ל״ג בעומר מתי ניתן לעשות חינה אם בכלל ?
אני מבית מרוקאי ככה שאני יודעת שאצלנו ניתן אחרי פסח לעשות חגיגות מימונה וכן יש אפשרות לשירים ריקודים השאלה אם ארצה לעשות זאת חמישי ב23/5 לפני לג בעומר האם יהיה ניתן ?
אשמח למענה תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

התספורת לחתן תעשה רק ביום החתונה בבוקר, כיון שמנהג הספרדים להסתפר רק בל"ד בעומר, אם יש בכך קושי מסויים אפשר להקל להסתפר בל"ג בעומר שכך הוא מנהג קהילות רבות וכאן זה לצורך נישואין.

לפי ל"ג בעומר אם עושים חינה, זה יהיה ללא מוזיקה שאסורה בימי הספירה.

במימונה נהגו להקל מחמת שקבעו יום זה לחג, אבל זה לא מתיר סתם מסיבות עם מוזיקה בימי הספירה. וחינה אינה סעודת מצוה. בשר ויין כמובן מותר.

מקורות:

ראה ס' הלכות חג בחג ספירת העומר עמ' ס בשם רבים מהפוסקים, שעיקר שמחת הנישואין אינה אלא בחופה עצמה, אולם שאר החגיגות הנעשות סביב החתונה מותרות רק בהגבלות הנ"ל.

הצטרף לדיון

תגובה 1