שימוש בחומר מוקלט בלי רשות

שאלה:

במכון להשכלה גבוהה לבנות בתקופת קורונה הקליטו הרצאות עבור התלמידות. הרצאות מסויימות הועתקו ופורסמו ברשתות החברתית ללא ידיעת המרצים. לאחר מעשה כשנודע להם, המרצים די כעסו שהתפרסמו. האם לאחר מעשה שכבר נהיו רכוש הצבור, אפשר להשתמש בהקלטות האלה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם השיעורים האלו לא נמכרים על ידי המכון, יש להקל לשמוע להקלטות שיצאו ללא רשות, כיון שזה הופקר לציבור. אבל אם אותם הרצאות של המכון נמכרות לציבור, אסור להשתמש בהקלטות שהופצו ללא רשות.

בהצלחה.