אני מוכר חפץ כלהשהוא באיזה מחיר למכור אותו בשביל לא לעבור על איסור שתות?

שאלה:

אני מוכר חפץ כלשהוא האם אני יכול לבחור איזה מחיר שאני מחליט?
לדוגמא אם קניתי טוסטר ב60 שח אסור לי למכור אותו ב71 שח? (במצב שלא השתמשתי בו)
ומה לעשות עם חפץ שהשתמשתי בו והוא יד שנייה?
הן במחינת אונאת ממון ואשמח לדעת אם שתות נחשב גזל
אשמח למקורות
ואת דעת הרב עובדיה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

המחיר צריך להיות לפי המחיר שוק, אם מוכרים את המוצר ב60 ואין מקומות שמוכרים יותר יקר, אסור להגביה את המחיר ב17%, ואם מעלה ב17% ומעלה עובר באיסור אונאה.

כמו כן במוצר משומש יש להודיע לקונה שהמוצר הוא יד שנייה, ולמכור במחיר שיתאים ליד שנייה. אסור למכור בזול מבלי להודיע שזה יד שנייה משום איסור גנבת דעת. ואם מוכר במחיר של חדש עובר גם באיסור אונאת ממון.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן רכז.