לימוד מקצועות חול בבית הכנסת

שאלה:

שלום וברכה
האם מותר לאברכים בין הסדרים ללמוד בבית הכנסת ובית המדרש מקצוע חול בצינעא?

תשובה:

שלום וברכה

בתוך בית המדרש או עזרת נשים ודאי אסור, שהרי מבואר בשו”ע בסי’ קנא שאסור לחשב בהם חשבונות למעט חשבונות של מצוה. לגבי המטבח או שאר חדרי הספח באם ישנם, אם הם בתוך הבית כנסת ופתוחים להיכל, הם טפלים אליו ואסור, אבל אם זה חדר נפרד לגמרי יש להקל, כפי שהתירו בקומה שמתחת לבית הכנסת, ראה אשל אברהם בוטשאטש סי’ קנג, שו”ת עמק שאלה סי’ ד, ושו”ת אמרי יושר ח”ב סי’ קסט.