שימוש רק בספר המהודר והצטרפות למניין באיחור

שאלה:

שלום כבוד הרב
2 שאלות ברשותך
מניין סוג של פועלים מוקדם בבוקר היינו 9 איש חכינו איזה 12 דקות לפני ישתבח השעה הייתה 0620 הגיע איזה מפונה שהסתובב חיפש מניין בחור תמים קראנו לו לדעתי הוא חשב שרק מתחילים מאוד מהר הוא הבין שאנחנו כבר אחרי קורבנות ופרקי דזמרה . כאשר בעוד 15 -20 דק מתחיל מניין בבית כנסת אחר היינו צריכים להגיד לו ? אני חושב שחשבנו רק על עצמנו שהיה לנו מניין מבלי לידע אותו שיש מניין שמתחיל עוד מעט . איך פעלנו כבוד הרב ? נראה סוג של פשע לא ?
מה גם מחסור זמן לא עשינו חזרה

יש בבית הכנסת כמה ספרי תורה וכל הזמן מחליפים בניהם יש אחד שמהודר כתוב יפה יותר מכולם לא עדיף להשתמש רק בו ?

תודה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שלא נהגתם עמו כדין, וגם לא נהגתם כדין בעצמכם, גם כשמממהרים עושים חזרת הש"ץ וכל סדר התפילה ואם מאחרים מעט לעבודה, ה' ישלים חסרונכם. אבל התפילה בבוקר צריכה להיות כהלכתה.

בודאי יש עדיפות לספר המהודר, אבל הרבה פעמים בית הכנסת מתחייב לתורמים לקרוא בספר בזמנים כאלו ואחרים, וחובה לקיים התחייבויות אלו.

בהצלחה