קריאת זכור – תימני בבית כנסת אשכנזי

שאלה:

אני תימני ורציתי לדעת האת אני יכול לקרוא זכור בס"ת אשכנזי

תשובה:

שלום וברכה

אף שרבים מהפוסקים סוברים שמעיקר הדין כל בני העדות השונות יוצאים ידי חובה בכל ההברות, וגם כל ספרי התורה כשרים לכולם, ראה אגרות משה או"ח ח"ג סי' ה ועוד, כיון שיש שסברו שבזכור יש לחשוש שאינו יוצא, ראה מקראי קודש פורים סי' ז ועוד, בודאי ראוי בשבת זו ללכת לבית כנסת לפי מנהג בני עדתך, ולצאת ידי חובה לכתחילה לפי מנהגך.

לגבי בית כנסת מעורב מבני קהילות שונות, כתב בשו"ת רבבות אפרים ח"ח סי' קלח, שקודם הברכה האחרונה יקראו בהברה השניה כפי צורך המתפללים ורק אחר כך יברכו ברכה אחרונה. בשם הגר"מ אליהו זצ"ל ראיתי שיעשו כצורה זו, ואף יחליפו את ספרי התורה מאשכנזי לספרדי או תימני או להיפך.

מקורות:

עוד בעיקר ענין זה עי' שו"ת יביע אומר ח"ו או"ח סי' יא.