מתווך שזרק דירה מסוימת

שאלה:

התקשרתי למתווך לשאול על דירה מסוימת ואמר שנמכרה, ועל הדרך זרק רעיון של דירה אחרת ונקב בכתובת המדויקת של הדירה. וכך הסתיימה השיחה ללא המשך. לאחר כמה ימים שוחחנו עם מתווך נוסף שגם הציע את הדירה הנ"ל והפעם גם נקב בשם בעל הדירה. התברר שאנחנו מכירים אותו.
לא חתמנו ולא התחייבנו לאף אחד מהמתווכים.
האם כעת מותר לנו לגשת באופן עצמאי לבעל הדירה ולעקוף את המתווכים על מנת להימנע מהוצאת דמי התיווך?
אם לא, דרך מי צריך ללכת בתיווך?

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שקיבלתם את המידע מהמתווך אתם צריכים ללכת דרך התיווך. המתווך הראשון הוא הכיר לכם את הדירה, ולכן אתם צריכים להמשיך דרך המתווך הראשון.

אתם יכולים לדרוש ממנו שאתם מסכימים להמשיך את העסקה ושיוזיל לכם בתשלום התיווך, אבל יש ללכת דרכו.