עמידה במודים דרבנן / ברכת כהנים / עלינו

שאלה:

שלום רב,
האם צריך לעמוד בעלינו לשבח, במודים דרבנן ובברכת כהנים? השאלה מתייחסת הן אם אני מתפלל באותה תפילה והן כאשר אני לומד בבית מדרש ובאותו זמן מתקיים שם תפילה. אולי נצרך לציין שאני אשכנזי.

תשובה:

שלום וברכה

המנהג לעמוד בכל אלו. ראה יחוה דעת ח"ה סי' יא, משנה ברורה סי' קכח ס"ק נא, שו"ת מנחת יצחק ח"ט סי' ח.

אם אתה לא מתפלל עמהם אלא יושב שם ולומד, אם זה מפריע לך ללימוד אין חובה לעשות זאת.