נתינה לאדם מוגבל

שאלה:

שלום וברכה, היום מישהו ביקש ממני כשהייתי בסופר אם יש לי 20 או 50 שקל לסופגניה או 2, אחרי זה כשהסכמתי (הוא נשמע ונראה קצת בעל צרכים מיוחדים) הוא ביקש אוזניות, אמרתי אמרנו סופגניות וכו׳ אחרי שסיימנו את התור שמה הלכנו לחנות סופגניות, ושמה כשבחר 2 סופגניות רצה גם קולה, הסכמתי לו ורצה סופגניה שלישית והתעקש פעם אחת, המוכר נראה כועס עליו כבר ממקודם וגם כמובן באותו רגע. אני הבנתי שהוא מתנהג לא בסדר והמוכר אמר לו אבל אמרתי לא נורא וכו׳ ועזרתי לו בחיבה והתיידדתי איתו עוד מלפני. השאלה האם לא עשיתי גם משהו פחות בסדר שנתתי לו סופגניה שלישית? האם אני מחזק התנהגות רעה אצלו? האם הייתי צריך לומר לא, הסכמנו רק שניים וזהו?

תשובה:

אתה לא מחוייב לחנך אותו, ואדרבה למה לא לתת לו. ספציפית סופגניות זה מאכל מאוד לא בריא ואפילו מזיק ברמה המיידית של כאבי בטן [שלוש סופגניות זה המון שמן…] וכיון שאין לו באמת דעה צלולה להגביל את עצמו, לא הייתי נותן לו…

באופן כללי צריך לזכור, שבדרך כלל אדם כזה אינו באמת נזקק, צרכיו מסופקים לו על ידי הוריו או המוסד בו הוא שוהה, אפשר וטוב לפנק אותו קצת, אבל הוא מן הסתם לא עני רעב.

תזכה תמיד להיות מהנותנים ומהמשמחים אנשים אחרים.

בשורות טובות.