שינוי ממטרת הצדקה שהעבירו לי

שאלה:

בלכתי בבוקר לבית הכנסת פגש אותי יהודי שאיננו שומר תרו"מ וראה שפניי מועדות לביה"כ, הוציא מכיסו שטר של 20 שקלים וביקש שאתרום לביה"כ, כשנכנסתי לביה"כ פגש אותי אחד הגבאים וכשסיפרתי לו על התרומה הורה לי להעביר אותה ליהודי נזקק שאסף באותו הזמן כסף בביה"כ, ושאלתי האם נהגתי כשורה, [שהרי התרומה של אותו בן אדם מסתבר שהיתה מיועדת לביה"כ ולא לבן אדם פרטי], ואם לא האם אני מחוייב לשלם מכיסי את אותו הסכום לביה"כ.

תשובה:

שלום וברכה,

התורם רצה לתרום לבית הכנסת, ואין לך אפשרות להעביר את תרומתו לנזקק, ולכן אתה צריך לשלם מכיסך לבית כנסת עבור אותו אדם שתרם לבית כנסת.

בהצלחה.