צדקה לרגל שמחה

שאלה:

שלום הרב
ידוע שכאשר יש סעודה של אירוע מסוים חשוב לתת שווי כסף מסוים לעניים כדי שלא יהיה קטרוג על אותה סעודה שעשינו רק לעצמנו ולא דאגנו לאחרים, כמו שלמדנו מדברי המדרש אודות אברהם אביהו שעשה סעודה ליצחק בנו כשמל אותו
השאלה האם מועיל להביא את אותו כסף בלא ידיעת הבעלים עצמם, (אני אח של בן הבר מצוה) ?
וכמה ראוי לתת והאם אפשר להביא יום לפני האירוע ולהגיד שזה על דעת אותו יום ?

תשובה:

שלום וברכה

לתת צדקה זה תמיד טוב ומועיל ומשפיע חסדים [כמובן כאשר עושים בשמחה ובנחת ולא מתוך לחץ או מתוך פחד חלילה כביכול כל הזמן יש עלינו קיטרוגים.., צריך לזכור שהבורא מחפש רק להיטיב איתנו עוד ועוד ולהשפיע עלינו שפע ברכות עד בלי די].

כל אדם נותן כפי שיש לו, ולא הקפידו שיהיה דוקא באותו היום, אדרבה המנהג של "סעודת עניים" בקהילות היה תמיד יום או יומיים לפני החתונה הגדולה.

תזכה למצוות.