קריאת שמע כהלכתה

שאלה:

כבוד הרב אני יודע כמה חשוב לדקדק בקריאת שמע ולקרוא אותה לאט ובדקדוק באזור שאני גר השצ קורא קריאת שמע רגיל די מהר זה נחשב לי הידור אם אני קורא גם די מהר ואחרי זה בבית קורא לאט ובדקדוק או אחרי שקיימתי המצווה זהו נגמר?

ומה לעשות למי שקשה להגות ע בקריאת שמע ?

וצריך לחזור לפי זמן רבינו תם אם אני מוציא שבת ב״נ בזמן רבינו תם ע״ה?

תשובה:

שלום וברכה

אני מציע להתחיל את התפילה לפני הש"ץ וכך תוכל לקרוא ק"ש במתינות כרצונך הטוב. בני אשכנז לא נהגו להקפיד יותר מידי בהגיית הע'.

ראוי במצוות של דאורייתא לחשוש לשיטת רבינו תם, וכן אני נוהג בלי נדר שאם אני מתפלל לפני זמן רבינו תם, אני מתכוין בק"ש שעל המיטה לשם מצוה ואומרה בג' פרשיותיה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. לא הייתי קורא לזה מנהג כביכול כך ראוי לכתחילה, אלא שלא צריך לדקדק בזה יותר מידי, אלא לקרוא במתינות סבירה ובהקפדה סבירה בלי לחץ ובלי חרדות. קריאה סטנדרטית מקובלת.