דברים שבקדושה בידיים לא נקיות, תפילין

שאלה:

שלום ותודה על העזרה הנפלאה!
1. אדם נגע במקום מכוסה האם מותר להגיד לפני שהוא ניקה את ידיו במים או במידי דמנקי האם מותר להגיד לשם יחוד קודשא בריך הוא ושכניתה? לדוגמא לפני נתינת צדקה.
ובאותו הקשר להגיד פסוק שמע ישראל עם ברוך שם כבוד לא בזמנה למשל בצהריים מותר?
2. כאשר מקפלים את התפילין של הראש והיד האם צריך לדקדק שהרצועות יהיו מדויק וישר אחד על השני או שאפשר לקפל מהר בלי לדקדק שיהיה ממש מסודר?

תשובה:

אסור לומר דברי תורה בידים מטונפות, כך שפסוק שמע ישראל בודאי אסור לומר, לענין לשם יחוד יש לדון.

אפשר לקפל גם שלא במסודר ממש אבל שיהיה בדרך כבוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אסור לענות אמן בידיים מטונפות, ולכן החכם עיניו בראשו לקנחם בבגדו לפני הגיע זמן הענייה, ודי בכך גם בלא נטילה, ראה שבט הלוי חלק ז' סימן ה', ובאר משה חלק ד' סימן ג'.