גמבוי לילד

שאלה:

שלום לרבנים.
לגבי משחקי גמבוי (כשר) האם תקין לקנות לילדים מגיל 7 כבר. או שעדיין זה גיל שכדאי שיתעסק בדברים אחרים.
השאלה נובעת מזה, שאני חושב שלא חייב לקפוץ מגיל קטן לדברים האלו, כי ה' יודע אם בהמשך יהיו עוד מקפצות, לכן מה שאפשר להסתדר בלי, אז קצת לחכות.

תשובה:

נראה לי שהגמבוי הוא משחק די מקובל בגיל הזה. באופן כללי אם הילד כבר מבקש ויש לחברים אז הוא כבר קפץ ומה יעזור לך שיקנא בהם… אינני אומר שחייבים לתת כל מה שהילד מבקש, אבל אינני רואה בזה פגם. מה שחשוב זה לראות שזה לא יכבוש אותו ולא ישחק שעות רבות מידי מה שגורם לטימטום הלב… כמובן לא חוטפים לו מהידיים אבל מסיחים דעתו מזה קצת… במשך הזמן הרצון יורד מעצמו.