זכר לחורבן בדירה שהמשכיר אינו מעוניין לשייר בה

שאלה:

אני גר באחת מהדירות של אבא שלי עם אשתי והילדה!
אני יודע שאם אני יעשה סימן לזכר החורבן זה די יעצבן אותו! (כי הוא לא מבין את הטעם לזה) מה עלי לעשות?

2. אם אני עובר לדירה אחרת משלי, ואין בה סימן זכר לחורבן, האם רק כשאני מחליט לצבוע את הקירות אז אצטרך לעשות זכר לחורבן ולפני כן, מכיוון שאני לא סיידתי את הבית אז אני לא מחוייב?

תשובה:

אמנם החיוב לעשות זכר לחורבן חל על הדר בבית ולצורך הענין הוא חל גם עליך ולא רק על אבא, אבל אם הוא לא מרשה לך אתה לא יכול לקלוף בבית בלא רשותו, אלא שכדאי מאוד לשכנע אותו בכך, מעבר למצוה שבדבר יש בזה גם סגולה רבה לשמירה לבריאות ולשמחה לדרי הבית כמובא בכף החיים סי' תקס ס"ק יא בשם הגר"ח פלאג'י, אולי זה ישכנע אותו יותר.

אם אתה עובר לדירה שלך, גם אם אתה לא מסייד אתה קולף זכר לחורבן.

מקורות:

הרחבנו בדברים כאן.