קריעה על הכותל / ברכה על ראיית הים התיכון

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול 2 שאלות את כבוד הרב,

1. בעזרת ה' אסע מחר לכותל. לא הייתי המון זמן ולכן רציתי לשאול: האם עלי לעשות קריעה או שאפשר רק להקנות את הבגד שלי לאחר?
2. בעזרת ה' אסע השבוע להבדיל לים. גם שם לא הייתי המון שנים. האם עלי לברך ברכה או שזה רק על ראיית אוקיינוס?

תודה רבה מאד!!!

תשובה:

ענין הקריעה על הכותל אם הוא שייך גם בנשים, התשובה היא כן, ראה באורחות רבינו ח"ב עמוד קמט שהביא: "בנוגע לנשים אם מחוייבות לקרוע הורה מו"ר לזוגתו הרבנית ע"ה שתקרע רק פעם אחת בעת שתראה את הכותל ואמר לי מו"ר אע"פ שבנותיו הלכו יחד עם מרן החזו"א ועמו לכותל ואחת כבר היתה בת מצוה ולא אמרו לה לקרוע רק בנו שהיה לאחר בר מצוה קרע מ"מ זה לא ראיה כי אפשר דלאו אדעתיה דמרן שכבר גדולה".

על עצם החובה או המנהג לקרוע ראי כאן.

הברכה עושה מעשה בראשית היא גם על הים התיכון.

נסיעה טובה ובהצלחה