קידוש לבנה או קריאת המגילה מה קודם?

שאלה:

במוצ"ש הקרוב פרשת זכור האם נכון לעשות קידוש לבנה אחרי תפילת ערבית ולפני קריאת המגילה ואח"כ לחזור לביהכ"נ לקריאת המגילה

תשובה:

ברכת הלבנה קודמת לקריאת המגילה כיון שהיא תדירה יותר.

מקורות:

קיצור שו"ע סי' צז סעי' טו.

אגב, ידוע בזה מה שכתב בשו"ת נודע ביהודה קמא או"ח סי' מ"א כתב לגבי ציבור שעמד באמצע קריאת המגילה כאשר באו להודיע שרואים את הלבנה ואפשר לברך עליה ופסק להפסיק מקרא המגילה ויקדשו את הלבנה ושוב ישלימו את המגילה, ובשו"ת ספר יהושע (לג"ר יהושע העשיל באב"ד אב"ד טארניפול) סי' רמ"ד וכן בשו"ת שנות חיים (להג"ר שלמה קלוגר) סי' קל"א נחלקו עליו ותמהו איך נפסיק ממצוה שכבר עסוקים בקיומה כדי לקיים מצוה שעדיין לא בא זמנה ולא נתחייבו בה דהלא כל עוד לא ראה את הלבנה בחדושה לא נתחייב לקדשה, עי"ש.