השלמות בקריאת מגילה

שאלה:

שמעתי קריאת מגילה.
באמצע הקריאה היה רגע שקצת פיספסתי-התחלתי להגיד אותו בעצמי-אבל אז חשבתי שהקורא ממשיך לקרוא ואני אפסיד אז הפסקתי והמשכתי אותו. זה קטע ששמעתי אבל לא ממש ההיתי מרוכזת.
זה בעייתי? אני צריכה לשמוע שוב?(כאילו היה כמה מילים שלא ההיתי בטוחה ששמעתי טוב-אז חזרתי אליהם-אבל אז את הכמה מילים הבאות שמעתי-אבל לא ממש הקשבתי כי לא ההיתי מרוכזת)

תשובה:

אם שמעת את המילים, גם אם לא היית כל כך מרוכזת בתוכן זה בסדר ולא צריך לשמוע שוב, אבל אם בגלל שחזרת על מילים בינתיים הוא המשיך ולא השלמת עד המקום בו הוא אוחז [גם אם שמעת תוך כדי אמירתך מה שהוא אומר, עדיין יש כמה מילים שנחשב שלא שמעת – אלו שנאמרו על ידך כל עוד הוא ממשיך, אי אפשר בו זמנית גם לומר מילים אלו וגם לצאת ידי חובה במילים הבאות הנאמרות על ידו] לא יצאת ידי חובה ויש לשמוע שוב מאותו מקום בו הפסקת.

פורים שמח.