פורים – אפשר שלא יהיה לי בכלל פורים?

שאלה:

שלום וברכה,
מי שהוא בן כרך ודר בירושלים, וביום יד אחר הצהריים צריך לטוס לחול.
מתי חובתו בקריאת המגילה? ואין ביכולתו ללון בליל יד בעיר שאינה מוקפת?
ובאם הדין הוא שחייב בטו, והוא בחול ואין לו מי שיקרא לו את המגילה. מה הדין בזה? תודה.

תשובה:

מספק הוא חייב לקיים את כל המצוות בשני הימים בלי ברכה.

ואם אין לו מי שיקרא לו, יקרא בעצמו מתוך מגילה כשרה ויעמיד לידו מישהו שיבדוק שקורא נכון את הניקוד שיש בו לפעמים חשש שינוי משמעות, הטעמים לא מעכבים.

לכן אני מציע להתאמץ וכן למצוא פתרון ללינה במוצ"ש במרכז.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.