זכר למחצית השקל באתר דין – כיצד?

שאלה:

לפי האשכנזים שנותנים בדווקא מטבע של חצי שקל של המדינה (כפול 3 כמובן), וכך מתקיים זכר למחצית השקל, כיצד אם כן ניתן לתרום למשל לאתר דין וכדו' סכום מסויים ולצאת ידי מחצית השקל, בלי המטבעות כנ"ל?

תשובה:

המנהג הנכון באופן זה הוא שאדם מפריש בביתו לצדקה ג' מחצית שקלים, או שווי מחצית השקל כסף כל אחד כמנהגו, ואחר כך, הוא כביכול פודה מעות אלו על די שנותן תרומתו בכרטיס האשראי לאותה קופת צדקה בה בחר, כגון כאן באתר דין. זה לא מעכב, אבל זו הדרך הנכונה לקיים גם את ענין המחציות.

שבת שלום ופורים שמח.