זיווג

שאלה:

שלום,
למה כתוב שמה' אשה לאיש?
הרי זה לא אמור להיות דבר מסובך כי לא באמת צריך להתאים בעל לאשה כי בעל ואשה הם אף פעם לא מתאימים
אז למה זה קשה לזווג ורק ה' מזווג זיווגים?
הרי ה' לא באמת מזווג בעל שמתאים לאשתו שיש לשניהם אותם תכונות אופי ואותו טעם בהכל

תשובה:

שלום וברכה

יש לך טעות בהבנה של הזיווג והשידוך.

בני זוג לא צריכים להיות זהים כדי להתאים, ההיפך גבר מחפש אשה ואשה גבר, הם צריכים להשלים זה את זה, וזה נכון לא רק ברמה הבסיסית של תכונות האופי אלא בעיקר בנוגע לכך שאנחנו מאמינים שבני זוג הם שני חלקי נשמה המשלימים זה את זה במובן הרוחני כמבואר בגמרא ביבמות סב-סג ועוד.

מעבר לכך ידוע המעשה באותה מטרוניתא שזיווגה בין עבדיה להוכיח את שאלתך, וזה לא הצליח, למחרת כולם יצאו חבולים כמסופר בגמרא.