כתיבת הברכות במגילה / אכילה לפני המגילה

שאלה:

האם יש עניין לכתוב את הברכות של המגילה על קלף בנפרד?
מוצ"ש אחרי הבדלה אישה יכולה לאכול עד שיחזור הבעל מהקריאה? הרי היא אח"כ גם צריכה ללכת לשמוע אחרי שהבעל חוזר כך שיוצא שהיא לא אוכלת זמן רב?
אם אני מקריא לאשתי את המגילה. האם היא יכולה לתקן אותי במידה וטעיתי? ובמידה ותיקנה האם צריכה לחזור בפה או שמספיק שתשמע אותי אחרי שתיקנתי?
אם אני רוצה להביא משלוח מנות למישהו בליל י"ד אך שיזכה בזה ביום י"ד האם אני יכול להקנות לאשתי בשביל אותו אחד או על ידי הבן שלי שקטן מבר מצווה?
האם יש עניין שהאישה תעקוב מהמגילת קלף של הבעל כאשר הוא קורא לה?

תשובה:

אין ענין לכתוב את הברכות על קלף, אומרים מתוך סידור. לגבי השאלה אם מותר לכתוב את הברכות במגילה – אין לכתוב, כמבואר במשנה ברורה בסי' תרצא ס"ק כה-כו.

אין לאכול לפני המגילה, אשה שרעבה וצמאה מאוד יכולה לטעום מעט, שתייה פירות או מזונות עד כביצה.

חייבת לתקן, והיא יוצאת במה שהיא שומעת אותך כשאתה חוזר אחריה.

אתה צריך להביא לו בפועל לא מועיל להקנות לו בלי שהוא מקבל…

עדיף שהאשה תעקוב בחומש מנוקד כדי שהיא תוכל לתקן אותו אם יטעה.

פורים שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כאשר היא מתקנת אותו, הוא צריך לחזור על המילים בצורה נכונה? לא מספיק מה שהיא אמרה את זה מתוך החומש? ובמה זה שונה מההלכה שכשלא שמע מילה יקרא אותה בעצמו מתוך החומש?

  2. אם היא והוא שניהם יכוונו לצאת במה שהיא מתקנת זה יועיל להם, אבל יהיה להם בזה הפסד כמו שכתב המשנה ברורה שלכתחילה יש לקרוא הכל ממגילה כשרה, אז למה של יחזור ויעשו טוב יותר לתחילה.