ברכת שהחיינו על ראיית פני חברו לאחר המלחמה

שאלה:

בס"ד

שלום הרב,
אני חוזר ללמד לאחר תקופה שהייתי בה במילואים.
מאוד אשמח לראות את התלמידים בתלמוד תורה ואת והצוות.
1. האם אוכל לברך שהחיינו?
2. האם אפשר לדחות את הברכה לזמן בו יהיה כינוס במשך היום או למחרת?

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין הרואה את פני חברו אחרי שלושים יום יכול לברך שהחיינו, אם מרגיש שמחה רבה בכך.

אמנם נהגו בזמנינו להמנע מברכה זו, בעיקר משום שלא תמיד שמחים וגם רואים אחד את השני בטלפון וכדומה, אבל אולי כאן שיש שמחה מיוחדת הכוללת הרבה, המברך יש לו על מה לסמוך.

אין לדחות את הברכה למחרת, וגם באותו יום אני כבר מסופק עד כמה…

על כך שנהגו בזמנינו להמנע מברכה זו, ראה ס’ יוסף אומץ אות תנא, אשל אברהם סי’ רל, בן איש חי עקב אות יג והליכות שלמה פכ”ג אות יב.

בשורות טובות וישועות מקיפות לעם ישראל.