ברכה על מלך ישראל רשע

שאלה:

שלום הרב
הרואה מלכי ישראל מברך אשר חלק מכבודו ליראיו, האם זה תקיף אף במלך רשע כאחאב וכדומה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

בשאלה זו נחלקו גדולי הפוסקים, בשו"ת לב חיים ח"ג סי' נה כתב שיש לברך ברכה זו גם על מלך ישראל רשע ולא מצינו לחכמים שחילקו בענין זה, וכ"כ ביפה ללב ח"א סי' רכד ס"ק ד, ובשו"ת שואל ונשאל ח"א סי' עג.

אמנם בשו"ת ציון לנפש חיה סי' קכו כתב שודאי אין לברך, שהרי נאמר נשיא בעמך לא תאור, משמע שאם אינו מעשה עמך מותר אף לקללו ובודאי שאין לברך עליו, וכ"כ בשו"ת מהר"ם ח"א סי' י, וכן פסק בחזון עובדיה עמ' תיב.

יצויין כי בלאו הכי אין מלך ישראל בזמנינו, יש תנאים רבים לשאלה מי הוא המלך הראוי לברכה זו.