ברכת היוצא מהשבי

שאלה:

יהודי שיוצא משבי , מברך הגומל, או מתיר אסורים? למה אין איש דת שדואג לכך?

תשובה:

היוצא מהשבי מברך ברכת הגומל, זה אחד מארבעה שחייבים להודות. ברכת מתיר אסורים נאמרת רק לאחר שנת לילה.

אמנם בס' לקט יושר חלק א (אורח חיים) עמוד מ ענין ג כתב:

"וזכורני ש' בני רינוס כשאחד יוצא מבית האסורין חבריו שופכין מעט מים על פניו, ואומרי' לו ברוך מתיר אסורים. ובאושטריך אינם נוהגין כן. והיה משבח בזה המנהג בני אושטריך".

אולם שם הכוונה שחבריו אומרים לו ברכה זו, וכמובן, בלא שם ומלכות!

שנזכה לראות בקרוב בשוב כל השבויים לביתם בריאים ושלמים בגוף ובנפש.