מקום עבודה בסביבת אשה / לימוד מוזיקה

שאלה:

תודה רבה לכם, יש לי שאלה:
אני יכול לעבוד באבטחה בבית ספר וללמוד תורה בשמירה רק שיש אשה שיושבת בשדה הראיה שלי רוב היום, האם אפשר ללמוד כנגדה והיא לא צנועה? והאם בכלל להשאר במקום עבודה כזה?
ועוד שאלה:
בגלל האיסור לשמוע מוסיקה בעקבות החורבן, האם אפשר ללמוד מוזיקה ולעסוק בזה? האם כדאי לכתחילה להכנס לזה?

תשובה:

שלום וברכה

אתה  יכול להסב מעט את פניך וללמוד תורה כמבואר במשנה ברורה בסימן עה, כשאתה בשמירה איש לא קובע לך באיזו צורך למקם את הכסא, ולא חייבים לשבת ממש מולה.

לימוד מוזיקה נהגו בו היתר, ראה מה שכתבנו כאן בהרחבה.

בהצלחה רבה מאוד.