מהרה יבנה המקדש – קרבנות חטאת

שאלה:

כשבית המקדש יבנה האם אני צריך להביא את כל הקורבנות שאני ההיתי צריך (על כל ההאנות והמריבות והפשעים שחטתי במהלך השנים)(גם מתחת לגיל 12-13)?

תשובה:

בגמרא בשבת (יב ע"ב) הובא על רבי ישמעאל בן אלישע (לפי דעת רבי נתן שם) שחילל שבת בשגגה: 'וכתב על פנקסו: אני ישמעאל בן אלישע קריתי והטיתי נר בשבת, לכשייבנה בית המקדש אביא חטאת שמנה'. וכן מבואר ביומא פ ע"א.

ובספר 'המנהיג' (הלכות הלל עמ' רסג) כתב:

ואל תתמה לומר מאין יספיקו לנו בהמות להקריב כל הקרבנות שנחסרו מחרבן הבית עד עמוד כהן לאורים ותומים, שהרי הכתוב מבשרנו: 'כל צאן קדר יקבצו לך' וגומר; ובקרבנות נדבה, אבל בקרבנות חובה – עבר יומו בטל קורבנו, דכתיב 'עולת שבת בשבתו…' ולא עולת שבת זו בשבת אחרת