יצרת מוזיקה ללא כלי נגינה א-קפלה

שאלה:

היי,
ידוע שהשולחן ערוך אוסר לנגן על כלי נגינה מאז חורבן בית המקדש.

האם מותר לעשות קולות של כלי נגינה עם הפה, מה שנקרא בלעז "א-קפלה" ובכלל ליצור מוזיקה על ידי הקול ולהקים הרכב כזה בלי כלי נגינה?

תשובה:

שלום וברכה

מותר בהחלט, אדרבה, יש בזה תיקון גדול, שהרי למעשה אנחנו נוהגים להקל בכל הנושא הזה בזמנינו, מחמת הצורך במוזיקה לרוגע הנפשי של אנשים ובצירוף סברות מסויימות להקל, שיש שסברו שרק בארוחה אסור וכדומה. ולכן, כל יצירת מוזיקה כזו ודאי עדיפה ויש בה תועלת. והגם שנצדד להחמיר בה בשלושת השבועות וכדומה, בשאר ימי השנה זה פתרון טוב.

שנזכה לגאולה שלמה