מניין לאזכרה

שאלה:

שלום וברכה לרבנים הנכבדים
אני בת יחידה, רווקה והורי ע״ה נפטרו, לקראת יום השנה שלהם אני מתקשה מאוד למצוא מניין כשר ולעלות לבית העלמין, בשנים האחרונות דאגתי לערוך אזכרה בבית הכנסת ולהביא מיני ברכות, האם יש חשיבות לעלות לקבר ולערוך שם אזכרה? האם יש דרך שאוכל לארגן מניין כשר ולערוך אזכרה כפי שנהוג? אשמח לקבל הדרכה ולעשות את הטוב ביותר עבורם, תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אם יש לך יכולת כספית יש כאלו שמגיעים בתשלום סמלי עם עשרה אנשים להשלים מנין, מצאתי למשל בטל' 0533976960

בכל מקרה יש לעלות לקבר ולומר שם את המזמורים ואת האזכרה גם בלי מנין, אלא שלא ניתן לומר קדיש [תדאגי לכך שיאמרו קדיש בבית הכנסת ביום האזכרה עבורם].

בשורות טובות.