קנין ללוקח קודם טבילת כלים

שאלה:

שלום!

מעודי אני נוהג כשאני קונה כלי חדש שאני משלם באשראי והמוכר היהודי אח"כ טובל הכלי ומביאו לביתי.

לאחרונה שמעתי בשם כמה רבנים שזה לא מועיל ושאני צריך לקנות הכלים במשיכה לפני שהוא טובלו…

האמנם כן?

תודה!

תשובה:

עסקתי בנושא זה כאן, ובתגובות צידדתי, שכיון שהנושא אינו סתם עצם בעלותך בכלי, אלא הייעוד של הכלי, שכל עוד הוא של מוכר הוא כלי של סחורה ואינו כלי סעודה וכשהוא שלך חל החיוב כי הוא כלי סעודה, ממילא לענין זה ודאי די בקנין כסף, זה כבר מספיק שהמוכר לא יוכל לחזור בו והכלי כבר מיועד לך לאכילה, אף אם נגיד שמצד גדרי הקנינים לא זכית בו מדרבנן מחמת החשש שמא יאמר נשרפו חיטיך בעלייה. ונראה לי שהיא סברא נכונה.

שבת שלום.