ספר תורה

שאלה:

שלום כבוד הרב אני אדם שרואה טלויזיה וביום השואה ראיתי חדשות ותוך כדי החדשות המנחה של החדשות העביר לכתב שדיווח ממצעד החיים בפולין תוך כדי שהכתב מדבר אדם שמחזיק ספר תורה בידו עבר ליד הכתב זה היה קרוב לחצי דקה אפילו פחות נדמה לי ואני ראיתי את הספר תורה ובטעות לא בכוונה חס ושלום ולא מתוך זלזול חס ושלום בטעות לא קמתי שראיתי את הספר תורה השאלה שלי כבוד הרב האם חס ושלום זה שלא קמתי שראיתי את הספר תורה דרך הטלויזיה האם חס ושלום זה נחשב ביזיון רו פגיעה בכבוד ספר התורה או התורה הקדושה ואם חס ושלום זה נחשב איך אני מתקן תודה כבוד הרב

תשובה:

לא צריך לקום בפני ספר תורה שרואים בשידור חי, רק כשפיזית יש לידך ספר תורה צריך לקום.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אם אתה רוצה לכבד את התורה באמת ועד כדי כך חושש לכבוד התורה, אז הדרך הכי טובה היא לחיות לפיה.
    כי זאת התורה של בורא עולם, הוראות היצרן איך לחיות הכי טוב, נטו בשבילנו, מי שלא חי לפיה לא רק שלא מכבד את התורה ואת בורא עולם, אלא גם פוגע בחייו ובאיכותם.
    בדיוק כמו שיש הוראות יצרן לרכב, אם תיסע על הילוך ראשון כל החיים הפסדת הרבה מיכולות הרכב ולא רק זה, גם תוביל לשחיקה יותר מהירה של האוטו ובזבוז דלק במהירויות שלא מתאימות להילוך ראשון.
    בתורה כתוב לא תביא תועבה אל ביתך, להביא טלויזיה הביתה זה לא לכבד את ה' ואת התורה בלשון המעטה כי זה מה שנקרא להביא תועבה אל הבית.
    ה' לא אוהב את זה בלשון המעטה.