תפילה בנץ

שאלה:

שלום אנחנו רואים שאפשר להגיד ברכות השחר ולהניח תפילין כבר מזמן עלות השחר

אז למה הזמן שאפשר להתפלל תפילת שמונה הוא בנץ החמה.. ואי אפשר כבר להתפלל בעלות השחר?

תשובה:

שלום וברכה

האמת שזה לא מדוייק. זמן תפילת שמונה עשרה לכתחילה הוא בהנץ החמה, אבל מי שדחוק מאוד כמו פועלים וכדומה יכולים להתפלל כבר קודם. הסיבה לכך שלכתחילה רק בהנץ החמה מבוארת בשו"ע בסימן פט סעי' א, ועל פי הפסוק "יראוך עם שמש" – שהוא זמן הנץ החמה שהשמש נראית.

הצטרף לדיון

תגובה 1