שינוי ייעוד כסף שבקופת צדקה

שאלה:

שלום, מוכר במכולת הביא לי מזמן כסף של הקופת צדקה שצבר במכולת כדי שאתרום אותו. לקחתי את הטלפון של העמותה שנתנה לו את הכסף והתקשרתי אליהם ולא עלה בידי להעביר להם את הסכום, לא זוכר מה קרה, אם הם התרשלו בזה או אני, כעת אני לא זוכר מהי העמותה, במכולת שם [יש מוכר אחר] יש שתי קופות ואין לי מושג אם אחת מהן היא של העמותה הנ"ל. מה עלי לעשות עם הכסף? תודה!

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה זו בעיה גדולה, קופת הצדקה זכתה בכסף הזה לאותה עמותה, ואי אפשר סתם כך להעביר למקום אחר.

אבל אם אתה לא זוכר ואין איך לברר אז אין כל כך הרבה ברירות, תתן את הכסף לעמותה בעל מטרות דומות.

דין זה לא גרע ממי שיש לו כסף בידו שלא כדין ואינו זוכר ממי לקח, שעושה בזה צרכי רבים.

מקורות:

יעויין בשולחן ערוך יו"ד סי' רנ"ט ס"א ושם בגליון מהרש"א ובחושן משפט סימן ר' סעיף ג'.