ברכה לאחר הידוק התפילין

שאלה:

אם הידקתי את התפילין בלי ברכה ואז הורדתי את ההידוק והידקתי שוב ובירכתי יצאתי ידי חובה ?

תשובה:

בודאי יצאת ידי חובה [הברכות לא מעכבות כך שהנושא אינו אם יצאת ידי חובה אלא אם אתה יכול לברך], אלא שמן הדין לא היה צריך להסיר, כיון שאף שלכתחילה זמן הברכה הוא לפני ההידוק, אם כבר הידק יכול עדיין לברך כל זמן שהתפילין עליו כדין מצוה שיש לך משך זמן בקיומה, שזה עדיין נחשב "עובר לעשייתן" – שהברכה לפני הקיום. ראה משנה ברורה בסי' כז ס"ק כו.

ברכה והצלחה.