לאיים על המוכר בהעתק לכלי תקשורת

שאלה:

בתלונה על חנות מותר לציין ששולחים העתק של התלונה למדור של כלי תקשורת העוסק בנושא צרכנות . והאם זה משנה אם הכלי תקשורת חרדי או לא? יש תכניות שיכולות לגרום לחנות ליבהל, מצד שני לא פעם זו הדרך לקבל יחס. חנות שמוכרת ערב פסח בגד שהתקלקל אחר כביסה אחת. ולא מוכנה לתת שום זיכוי על כך…

תשובה:

שלום וברכה,

אם מדובר בתביעה נכונה אין בעיה לאיים בדבר זה, אלא שאם לפי הלכה אין להם חובה לשלם, והם מפצים רק בגלל פחד ורוצים לשמור על שמם הטוב, יש בעיה של גזל לאיים עליהם בכך. ולכן צריך להתייעץ תחילה עם אדם שלישי שאין לו נגיעה אישית, אם אכן מדובר בתביעה נכונה, ואם ברור הם חייבים לשלם לכם, מותר לאיים עליהם כדי להוציא את מה שהם חייבים לשלם.

בהצלחה.