סידור שיער בשבת

שאלה:

האם מותר לסדר את הבלורית בשבת, רק להעמיד אותה מעט בעזרת מים.
ראיתי שהרב מלמד כותב שיש איסור לסלסל פאות סלסול חדש ביד או להעמיד בלורית עם שמן. בלורית עם מים אני לא בטוח שמובן משם.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

בכלל יש להמנע בשבת מסירוק השיער ובודאי מהרטבתו, כדי שלא להכשל בסחיטת שיער ובתלישת שיער ששני הדברים הללו אסורים בשבת. כך שגם אם כדבריך שזה לא ממש מועיל ואין בזה חשש של בונה, יש בזה חששות אחרים.

מעט לתקן עם היד כדי שלא יהיה מבולגן – מותר.

מקורות:

בשולחן ערוך סימן ש"ג סעיף כ"ז מבואר שאסור להסתרק במסרק בשבת, משום שברור שיתלוש שער, אמנם עיין במשנה ברורה ס"ק פ"ז שמבואר שאם המסרק הוא משער רך שאינו משיר שער אפשר לתקן בו מעט את השער.

ומה שצריך לייחד את המברשת שיהיה מיוחד לשבת, היינו כדי שלא יהיה נראה כעובדין דחול [שמירת שבת כהלכתה פרק י"ד סעיף מ"ד].

ומה שמותר להפריד את השער בידיים מבואר ברמ"א שם ובמשנה ברורה ס"ק פ"ח.