סחיטת ניילון / מברשת שיניים בשבת

שאלה:

אשתי נוהגת לשטוף כלים בשבת עם שקית ניילון מכודררת לכדור צפוף.
לכאו' למה אין בזה איסור סוחט כמו בגד, הרי האוירים לא ניכרים בה, וכשלוחצים על השקית יוצא מים. וכמו מברשת שינים מנילון שלוחצים ויוצא מים שכנוסים שם, למה שלא יהיה סוחט.

תשובה:

נילון מקופל אינו דומה לשיער ולמברשת שיניים, כיון שבמהותו אינו כזה, אם תפתח את השקית אין שופם דבר שדומה לסוחט.

ולכן, הגם שיש שחששו במברשת שיניים לסחיטה [ראה אגרות משה ח"א סי' קיב, ולעומתו בשולחן שלמה סי' שכ אות כח] בשקית ניילון מכודררת אין חשש.