כוונה לתת טיפ' מחייבת?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
ביקשתי מבעלי 10 ש"ח כדי לשים טיפ למלצרית כי הייתי בברית וגם באולם אחותי שאלה אותי ואמרתי לה שהבאתי 10 ש"ח וכשיצאתי שכחתי לתת למלצרית ואז התחילו לי מחשבות שאולי צריכה בלי נדר לתרום את הכסף הזה. לחשוש מבחינת נדרים אם לא נתתי למלצרית ואם היו לי מחשבות כאלה?

תשובה:

שלום וברכה,

התכוונת לתת טיפ' ולא התכוונת לתת צדקה ולכן כל עוד שלא נתת הדיבור לא מחייב לתת.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. אני חוששת שאולי כן הייתה לי מחשבה על כך שזה מעין צדקה למי שפרנסתו קשה לו ושזה גמילות חסדים .
    לדעתי כן חשבתי כך אבל לא זוכרת אם הפעם זכרתי את התנאי שלי או לא.